Iguazu, de argentijnse kant

Zoals gisteren gezegd vandaag dus de argentijnse kant van de watervallen met minder panoramische overzichten maar wel close-ups van aparte watervallen op soms enkele meters afstand.

Dus om 0600 in de hotel lobby waar zich nog een engels echtpaar meld voor deze trip. Allemaal in het busje en door de regen ! naar de argentijnse kant, tweermaal douane enzo en dan kunnen we ons bij de rest van het gezelschap voegen. Al met al een man of 16 in een grote bus, comfortable dus.
Na een half uurtje rijden zijn we er en moeten we een klein stukje het park in lopen naar het Centraal Station, hiervandaan vertrekken de treintjes naar de “Duivels keel” en de dichterbij gelegen “bovenste” en “onderste” wandeling. Het treinreisje met een soort efteling treintje duuurt een 25min met een 10km per uur.

Dan een wandeling over een platformen over de rivier naar het grote gat waar het meeste water naar beneden stort, een geweldig gezicht en geluid en door de wind niet al te nat. Soms echter komen flinken wolken stuifwater over en alles wordt echt wel nat als je hier lang blijft staan.

Daarna een stukje terug met het treintje en de beide wandelingen over wederom goede paden waarbij de bovenste langs de bovenkant van een aantal aparte watervallen voert en de onderste wandeling meer laat zien van de … onderkant.
Al met al een geheel andere kijk op de watervallen dan vanaf de braziliaanse kant alhoewel het moeilijk te zeggen is wat nu de voorkeur geniet. Denk dat je zowiezo beide moet doen als je hier bent!

Rond 1530 was ik weer terug in het hotel, nu dit verhaal af is maar even het zwembad opzoeken en vanavond diner met het engelse paar. Ook zij reizen morgen weer naar huis maar via andere wegen dan ik.
Helaas komt het einde nu echt in zicht…, maar hopelijk kan ik morgen nog wat fotos plaatsen.

This entry was posted in Reislog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply