Iguazu – braziliaanse kant

2009-02-20 Iguazu, de braziliaanse kant
vrijdag

Eerst maar uitgeslapen tot wel 0700 of zoiets, kan de dag beter vroeg beginnen hier met die temperaturen en vochtigheid. Dus na het ontbijt op pad langs de braziliaanse kant van de watervallen.
Dat is dus de ‘panorama’ kant vanwege het feit dat de meeste watervallen in Argentinie liggen en er hierdoor dus een weids uitzicht te bewonderen valt.
Vanuit mijn kamer helaas geen uitzicht op de watervallen maar goed met een kleine 4 minuten lopen vanaf mijn kamer (50/50 hotel/buiten) ben ik aan het wandelpad en heb dan dit uitzicht.
[singlepic=124,400,265]

Maar dit is slechts het begin van de watervallen (of het eind), als ik doorloop naar links (op de foto) komen er nog veel meer (zoals op de avondfoto) en daarna komt nog de hele grote argentijns/braziliaanse waterval in een U-vorm. Helaas nog geen fotos omdat ik geen rugzak had om alles mee te slepen, die komen overmorgenochtend denk ik (plan).

Het is mogelijk om zelfs boven de rivier te lopen en dan tegen de watervallen aan te kijken, alleen wel erg nat door de regenmist die vanaf de watervallen waait. Hier ook maar 2 shirts gekocht mogen de koffers niet komen heb ik in ieder geval een shirt en moet ik alleen de rest kopen.
Als ik terugkom in het hotel tegen 1200 is er nog niets over de koffers, nog effe wachten maar tot 1400 als het er dan niet is… In tussentijd heb ik een skypecontact met Rene van Jumbo-Rdam (de enige met een logische naam op skype !!!), alleen over mijn reis en verder zal alles daar wel goed gaan.

[singlepic=126,400,265] Het hotel!
Gelukkig gaat dan eindelijk de telefoon met de melding ‘de bagage staat in de hal’ en wordt laangs gebracht! Yes, douchen en schone kleren enzo. Ook nog met Ans geskypt (chat only) en zo gaat het snel.
In de middag het vogelpark (exotische) bezocht en inderdaad de helikopter vlucht boven de watervallen (met CD van de vlucht)! Daarna nog met Adrie en Ans geskypt inclusief video ๐Ÿ™ en dat is dus niet mijn ding. Fotos zijn erg genoeg maar video ….
Goed als afsluiting de zonsondergang boven de watervallen die weinig spectaculair was geprobeerd vast te leggen.
Morgen de argentijnse kant die om 7uur zou beginnen, ware het niet dat mijn agent een bericht heeft achtergelaten met de mededeling dat het 6uur is !!!
Fijn is dat, hoewel de ochtend tot 1200 is goed te doen kwa vochtigheid de middag en zeker de namiddag is gewoon 100% nat.

This entry was posted in Reislog and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Iguazu – braziliaanse kant

 1. ans says:

  PRACHTIG – we reizen mee op Google en youTube (met geluid !!) ๐Ÿ™‚
  Wat een bijzonder mooi stuk natuur – zal wel overweldigend zijn !!!! en NAT ๐Ÿ™‚
  maar dat zal de pret zรฉker niet drukken.
  Fijne laatste dag en …. als je niets meer schrijft of leest ….. goede terugreis (mรจt al je koffers !! ) ๐Ÿ™‚

 2. nico says:

  Hoi,
  Koffers maakt nu niet meer uit, thuis heb ik nog wel een en ander liggen! Maar bedankt voor de goede wensen, vandaag was een vrij koele dag door bewolking zelfs regen tussen 0200-0700. Wel is het nu weer aardig vochtig en warm (1530).

Leave a Reply