Een reisdag of twee

Vliegen in een reisdag of twee
Soms zit het tegen soms zit het mee
Het begin was goed, daarna ging het fout
Maar zonder al die kleren is het hier niet koud

2009-02-19 Reizende naar Iguazu
woensdag en donderdag

Rapa Nui is verdrietig omdat ik wegga, het regent nog erger dan gisteren en dat blijft het min of meer doen tot een half uurtje voor vertrek. Daarom niet veel meer gedaan vanmorgen, behalve inpakken (grote klus want vol=vol) en rustig zitten op het terras.
1130 het busje en rond 1300 ben ik door alle feestelijkheden heen en in het bezit van een echte Rapa Nui hanger als dank voor mijn bezoek. Deze keer vlieg ik eens niet in de cattle-class en dus ruime stoelen en veel beenruimte voor deze 4.5uur. Helaas is het na opstijgen rechtdoor stijgend ver weg van het eiland dus geen rondvluchtje voor de fotos. Wel een overheerlijk maal met een echte Chileense Malbec, alhoewel google zegt dat het een argentijn was.
Santiago is bekend van de heenreis, dus straat oversteken en hotel in.

Op Paaseiland al wel alle tickets voor de hele reis naar Iguazu gehad, dus hoef nu alleen mijn koffers af te geven morgenochtend vroeg, vertrek 0730…
Verbazingwekkend hoe smal zuid-amerika hier is, want in ruim 1.5uur zijn we al in Buenos Aires. Koffers gaan door dus geen zorgen daarover (missschien straks als ze er niet zijn), wel een reisje naar het binnenlandse vliegveld.
Wordt keurig opgewacht bij de uitgang en per citroen C4 getransporteerd (klein uurtje).
Al met al ben ik nog voor 1200 lokale tijd aanwezig en mijn vlucht is pas om 1630, ietwat te vroeg dus. Maar ze hebben van alles te eten en de taxfree shop is voorzien van een uitgebreid assortiment wijnen om eens te bekijken (niet proeven helaas). Zelfs de toch (op de straat) vrij zeldzame Malbec komt hier meerdere malen voor.
Tja, en dan heb ik nu nog een half uurtje over, mijn stoel is op rij 2, dus of veel ruimte of het is een heel klein vliegtuig. Afwachten maar wat het wordt, in ieder geval is het een kleine 2 uur vliegen.

Het was dus een heel groot vliegtuig met een stuk of 30 passagiers, ieder zijn eigen rij. Helaas dus geen koffer en backpack (vooruitziende blik??), ietwat afzien in een hotel wat redelijk hoog staat aangeschreven. Kleding is casual, maar of daar een tshirt, spijkerbroek en bergschoenen onder vallen betwijfel ik (maar volgens de receptionist geen probleem). Het terras is in ieder geval beter geschikt voor mij.
Goed morgen beter, vroeg een ontbijt en dan de Cataratas Trail, wandeling aan de braziliaanse kant langs de watervallen voor het echt heet en vochtig wordt.
Morgen wat fotos hoop ik en een kleine beschrijving van de watervallen, voordeel inet-wifi is gratis!

This entry was posted in Reislog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply