Torres del Paine

Torres del Paine National Park is gelegen vlakbij Puerto Natale en hier bestaat de gelegenheid om aan diverse tochten mee te doen. Hieronder een kaartje met de nummering van de tochten en daarna een korte beschrijving.
[singlepic=42,364,312,,center]

23 Wouden, Meren en IJs[singlepic=34,111,78,,right]
Volledige dag / 4-uur wandeling / moeilijkheidsgraad is laag
Chileens Patagonie is een complexe combinatie van uitgestrekte vlaktes, glinsterende meren (met verscheidene kleuren door de diverse mineralen in de bodem), ijsvelden die zich als grote trampolines uitstrekken naar de kust en gigantische drijvende ijsbergen die zich majesteus door de koude meren voortbewegen.
Langzaam bewegend in de wind de wouden met de lenga, ñirre en coigüe bomen. Mooi gedurende het gehele jaar maar vooral in de herfst als de bladeren een intense gele en rode kleur krijgen. Op deze tocht bezoeken we de volgende meren Sarmiento, Nordenskjold en Grey.

24 Dieren en Rots schilderingen[singlepic=35,110,74,,right]
Volledige dag / 3-1/2-uur wandeling / moeilijkheidsgraad is laag
Het dierenleven is een van de hoofd attracties van Chileens Patagonie; los ñandúes (kleine hert-achtige) lopen vrij op de vlaktes; kuddes guanacos (familie van de lama en de alpaca) zijn niet te missen; puma (bergleeuw), schaars en mysterieus, bewegen zich over de pampas en ravijnen. In de meren van het National Park kunnen roze flamingos worden gezien die samen met een grote verscheidenheid aan eend-achtigen, zwanen en upland geese (caiquenes) daar verblijven. De condor is bekend als de “koning van de lucht” met een 3m spanwijdte zweeft hij hoog boven dit alles. In deze omgeving vinden we ook de overblijfselen van de prehistorische mens en zijn schilderingen in de grotten waar hij woonde. Dit alles toont al de vroege interactie tussen de kultuur en de natuur.

25 Voet van de Torres[singlepic=36,110,79,,right]
volledige dag / 8-uur wandeling / moeilijkheidsgraad is hoog, hoogte verschil 800 meters

De Ascensio River vallei, omgeven door eeuwenoude bossen, volgt het lange pad naar de Torres del Paine waarnaar dit park is vernoemd. De stilte in de natuur, fluisteringen van de watervallen en de extreme schoonheid van het landschap geven de reiziger een gevoel van intimiteit met Patagonië. Adembenemend uitzichten op de drie enorme granieten torens die samen de Torres vormen, opreizend boven het meer, maken dit een onvergetelijke ervaring.

26 Twee meren: Laguna de la Cal en Lago Sarmiento[singlepic=37,107,78,,right]
volledige dag / 6-uur wandeling / moeilijkheidsgraad is medium-high
We vertrekken vanaf lake Pehoé, wandelen richting la Quebrada de la Feria waar de wind het bos tot bonsai-achtige formaties heeft gevormd. De cuernos ( gewei-achtige drie pieken van de Torres del Paine) zijn constant in beeld. De wandelroute gaat verder naar Laguna de la Cal, daarna het grootste meer in het Park, Lagos Sarmiento. Het Laguna de la Cal, bevroren in de winter, doorbreekt de stilte met haar spookachtige klanken van buigend en verschuivend ijs. Hiier ook het spectaculaire gezicht van brekend ijs wat daarbij in het water valt.

Later meer…. [singlepic=38,111,78,,right]

This entry was posted in Locatie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Torres del Paine

 1. ans says:

  Grey gletsjer – prachtig – indrukwekkend.
  Salto Grande – waterval – prachtig.
  kuddes vicuña’s – prachtig.
  Enz. enz.
  Maar misschien zie jij nog wel véél meer moois.
  We gaan het allemaal bekijken.
  Voor je ‘t weet loop je er rond.

Leave a Reply