Falkland Eilanden

[singlepic=18,493,319]Als eerste zullen we na vertrek uit Ushuaia de Falkland Eilanden bezoeken. Deze staan ook wel als de Pinguin Eilanden bekend vanwege de vele soorten die hier te vinden zijn.

[singlepic=19,,,,left]
Zo broeden hier de Konings-, Gentoo-, Rockhopper-, Magellan- en Macaroni pinguins. Al deze soorten maken het landschap kleuriger, levendiger en brengen een zekere atmosfeer met zich mee.

Maar er zijn ook nog andere dieren, zoals de Black Browed Albatros en vele anderen soorten. De nederlandse namen zou ik op moeten zoeken, maar het volgende engelstalige lijstje is een aardige opsomming. Mocht U de nederlandse namen kennen laat een reactie achter….

the Striated Caracara, Southern Giant Petrel, Red-backed Buzzard, Turkey Vulture, Rock Cormorant, King Cormorant, Black-crowned Night Heron, Patagonian Crested Duck, Silvery Grebe, Rufous-chested Dotterel, Cobb's Wren en de Flightless Steamer Duck.
Maar ook bijvoorbeeld de Upland Goose en Ruddy-headed goose komen op de Falkland Eilanden voor.

[singlepic=17,,,,right] De hoofdstad van de Falkland Eilanden is Stanley waar onder andere het museum is gevestigd en natuurlijk een postkantoor. De meeste psotzegels hier gaan over de historie, het leven op de eilanden of de dieren.
Meer informatie over de Falkland Eilanden op visitor falklands (in het engels).

This entry was posted in Locatie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply