Ushuaia

Dit is de vertrek- en aankomsthaven voor de reizen naar Antarctica. Ook mijn reis aan boord van de Akademik Shokalskiy zal hier beginnen.
[singlepic=43,316,174]
Dit is echt het meest zuidelijke stadje wat er bestaat. Nog net gelegen in Argentinie met het nationale park Tierra del Feugo rondom. Het park loopt door in Chili maar daarover kunt U meer lezen bij Torres del Paine in het vervolg van de Antarctica reis.

Verblijf
Aankomst in Ushuia is gepland voor de 19e januari 2009. Het gehele reisgezelschap voor de Antarctica expeditie verblijft de eerste nacht in het hotel Los Nires aldaar (foto). Vertrek vindt plaats op de 20e januari 2009.
[singlepic=44,172,114,right]
Terugkeer is op de 07e februari 2009 als we in de ochtend weer ontschepen en ieder onze weg vervolgen. Die van mij gaat naar El Calafate, ruim drie uur vliegen noordelijker in Argentinie aan de grens met Chili.

This entry was posted in Locatie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply