Puerto Natales

[singlepic=33,280,260,left]Na mijn bezoek aan Calafate ga ik met de bus naar Puerto Natales. Dit is een reis van bijna zes uur door de uitlopers van het Andes gebergte, op zich al een schitterende trip met fantastische uitzichten.

Puerto Natales ligt in Chili zodat we ook nog een grensovergang moeten passeren. Uiteindelijk arriveren we in Puerto Natales, de toegangspoort tot Torres del Paine.

Het havenstadje Puerto Natales telt slechts 1500 inwoners en is de hoofdstad van de regio Ultima Esperanza, d.w.z. “Laatste Hoop”. Een groot deel van de bewoners van Puerto Natales werkt in de steenkoolmijnen net over de grens in ArgentiniĆ«. Vanuit toeristisch oogpunt is het plaatsje een ideale uitvalsbasis voor het nabijgelegen park Torres del Paine.

Verblijf
[singlepic=32,366,116]
Hotel Remota biedt een all-inclusive concept waarbij de maaltijden, de huiswijnen en alle excursies zijn inbegrepen. Remota is een modern, sfeervol hotel met een bijzondere architectuur aan de rand van het stadje Puerto Natales op circa 1,5 uur rijden van het nationale park Torres del Paine.

Tijdens mijn verblijf van 09 februari (namiddag) tot 13 februari (ochtend) kan ik kiezen uit diverse excursies waarbij ik het nationale park Torres del Paine verken en/of de Balmaceda- en Serranogletsjer bezoekt. Hierover meer in de blogpost over Torres del Paine.

Meer info op de website van Hotel Remota

This entry was posted in Locatie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply