Calafate

[singlepic=43,316,174]Aan de Argentijnse kant van het park Torres del Paine ligt Calafate.
Op het kaartje te zien in de cirkel net boven het midden.

[singlepic=15,200,134,right]Diep in het zuiden van Argentinië ligt het plaatsje Calafate, in de provincie Santa Cruz. Calafate ligt direct aan het schitterende meer Lago Argentino. Op korte afstand (een uur rijden) ligt het nationale park Los Glaciares dat bekend is vanwege de vele gletsjers, waaronder de beroemde Perito Moreno gletsjer. Op de 08e februari ga ik deze beroemde Perito Moreno gletsjer bezoeken, dit is de grootste landgletsjer ter wereld! De Perito Moreno beweegt zich met ongeveer 100 meter per jaar voort en is ruim 60 meter hoog.Dit nationale park is door Unesco uitgeroepen tot beschermd natuurgebied.

Verblijf
[singlepic=14,150,94,left]Hotel Sierra Nevada is een prettig, middenklasse hotel gelegen in Calafate. Mogelijk heb ik een kamer met uitzicht op het meer maar dat is momenteel nog niet bekend. Ik slaap hier twee nachten alvorens te vertrekken naar Puerto Natales (Chili).

Meer info op www.calafate.com zowel in het spaans als engels.

This entry was posted in Locatie and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Calafate

 1. ans says:

  Hier vandaan naar de Perito Moreno gletsjer – schitterend.
  Best nog wel een eind rijden, maar zeer de moeite waard.
  Hopelijk heb je daar zon, da’s mooi voor de foto’s !!! :)Probeer er flink wat tijd voor uit te trekken.
  De bussen gaan veel te snel weer terug 🙁
  En varen naar de gletsjer en voor de gletsjer langs is ook schitterend.
  Upsala schijnt ook geweldig te zijn – maar ja ….. je kunt niet alles ….. jammer genoeg.
  En jij zult waarschijnlijk zo veel ijsbergen zien ………..

Leave a Reply