Akademik Shokalskiy

De Akademik Shokalskiy is een klein, comfortabel en informeel expeditiecruiseschip. Het is een ijzeren werkpaard met een ijsversterkte boeg en actieve stabilisatoren, die het rollen van het schip verminderen. In 1983 is het gebouwd als onderzoeksschip op een Finse rederij. [singlepic=11,390,174]
Toen de Shokalskiy in 1998 werd ingezet als passagiersschip, onderging het een metamorfose om te voldoen aan de strenge eisen hiervoor. De navigatie- en communicatiesystemen zijn modern en het schip kan zo’n 70 dagen onafhankelijk opereren. De bemanning is Russisch en zeer ervaren in navigatie door het ijs. Russische kapiteins staan er zelfs om bekend.

De hutten zijn niet luxueus, maar wel comfortabel en hebben genoeg bergruimte. Vanuit alle hutten kunt u de natuur aan u voorbij zien glijden, m.a.w. ze liggen aan de buitenkant van het schip en hebben een raam.
U bent bijna altijd welkom op de ruime brug, een ideale ontmoetingsplaats voor passagiers en staf. De beste plek is echter buiten op de diverse dekken middenin de natuur. De sauna is altijd warm en toegankelijk voor iedereen.
De charme van het schip is zijn omvang waardoor het heel wendbaar is en flexibel en snel kan inspelen op de gebeurtenissen die zich voordoen. Dit betekent wel dat de restaurants regelmatig omgetoverd worden tot lezingenzaal en dat de bar tegelijk lounge, bibliotheek en briefingruimte is, maar… uitermate gezellig.
Er zijn 4 zodiacs aan boord, zodat niemand vol spanning op zijn beurt hoeft te wachten bij excursies als cruises langs gletsjers of vogelkolonies.

Afbeeldingen

Hierboven enkele 3d-weergaves van hutten, later zal ik dit wat verder verduidelijken met type hut en dergelijke. Bovendien zijn er nog meer 3d-plaatjes beschikbaar.

Technische gegevens Akademik Shokalskiy
• lengte 65,09 m
• breedte 12,8 m
• diepgang 4,5 m
• tonnage 1.753 ton
• geregistreerd in Rusland
• topsnelheid 10 knopen
• maximaal 48 passagiers
• Russische crew en internationaal expeditieteam (32)
• ijsklasse UL
• stabilisatoren (enkel actief wanneer nodig)
• zodiacvloot – aantal 4
• gebouwd in 1982 in Finland

This entry was posted in Locatie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply